underbara vänner

När man får ha vänner i sin närhet som gärna hjälper till med en hjälpande hand, det betyder så mycket!
Att man kan hjälpa varandra med en gest eller en hälsning ibland , det gör mig varm i hjärtat.
Häromdagen hade jag hade lite krångel att få till bilderna jag tog i FGL’s lilla hus, skuggorna faller lite olika då de är fönster lite här och var.

Men med hjälp av Annas dagsljuslampor blev de hela riktigt bra.
Dessa får jag låna en tid då jag ska fota alla nya plagg mot vägg till hemsidan. Måste öva mer på att fota, mest hela tiden för att inte heller glömma av alla finesser.

Under 2020 kände jag att jag inte riktigt hann med fotografering för det var ganska mycket annat som jobbades med.
Men i år så vill jag försöka få till studiobilderna själv, jag trivs bättre bakom kameran helt plötsligt.
Ju mer jag tänker på det, är jag inte alls bekväm med att fotas längre.
Kanske är jag mätt på mig själv efter alla år som modell, orkar liksom inte se en enda bild till typ + att känner jag att de mesta bilderna jag ser på mig själv är inte vidare bra. Självkänslan på topp? not so much.
Kan även vara så att när man sitter och redigerar ser man ca 43 foton dåliga foton och 2 stycken som blev bra på en själv, då kommer nog dessa negativa tankarna ganska enkelt.

Att stå inför en kamera känns ganska naket, du blottar dig även om du är fullt påklädd. Man får jobba grymt mycket med känslan mot sig själv. Asbra! men också jobbigt.

Det var längesedan jag satt ner och pratade med en vän. Det märkte jag verkligen när jag och Anna träffades i förra veckan.
Dels märkte jag att min hjärna var låst i hur kass jag känner mig för att jag inte hinner/får till/vill lägga tid på mig själv och egen hälsa. Om jag jämför mot förr. Finn finns ju nu. Min tid är ju för honom, min lille plutt.

Helt urbota dumt att slå på mig själv. Jag har blivit mamma samtidigt jag driver två bolag och sover typ 30% mindre, om jag jämför mot förr.
Livet är inte samma och jag får fan ta mig i kragen gällande detta.

Självkänslan har rasat i botten och helt plötsligt tänkte jag att viktväktarna skulle ta mig up ur ”de dåliga vanorna” för de hörde av sig precis när jag kände mig som sämst också, lägligt eller hur!

Berättade för Anna hur jag tänkte, och vad jag skulle göra osv.
Tack och lov att hon är världens bästa människa som vågar vara ärlig.
När jag kom ut på andra sidan och började höra hur jag själv låter när jag berättade hur jag tänkte så skäms jag.

Att signa upp till en bantningsapp är inte grejen som skulle göra att min självkänsla hamnar på topp.
Vad händer när jag inte ätit utefter appen?
De ggr jag missar träning som jag egentligen skulle gjort, vad händer med självkänslan efter längre tid?
Det skulle ju skapa en ännu sämre spiral.
Usch nej inget för mig. Jag gör så gott jag kan.
Min yoga & mina promenader när jag känner att jag har tid. Har lagt in en notis på telefonen om self love dagligen, så kanske jag hittar en del av Mir som jag saknat.
Man kan fan inte göra allt, jag duger. Och du med. Slutsnackat.

Anna förtjänar veckans ros för att hon väckte mig.


Att bli förälder är en grym förändring, att amma i 16 månader är en förändring. Att sova liiite är minst sagt en förändring. Att leva i en pandemi är en förändring. Att genomgå en delning i bolag var en förändring.
Det är mycket som skett det senaste två åren, inget man inte tar sig igenom , vi är ju sjukt många som varit här – småbarnsår och annat som kanske tär.
Det är klart det varit en omställning som gjort att jag kanske försökt hålla huvudet över ytan ibland.
Vad gör en bulle till kaffet då när man känner sig trött eller t.om lite lipig? Nehää du Miranda Johansson, var snäll mot dig och din knopp. / miranda
( & annas ord)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “underbara vänner

 1. Hej, jag känner så igen mig i dina ord om självkänsla och att plötsligt inte vilja stå framför kameran. Jag fick mitt första barn 2015, då var jag mest trasig i kroppen. Efter andra barnet 2017 var jag istället väldigt trasig i knoppen, samt hade gått upp massa kilo. Inte en vanlig grej för mig som alltid varit smal oavsett hur jag levt. Nu ett par år efter kan jag säga att just yoga och promenader har varit det allra bästa! Det har sakta läkt mig både kroppsligen och själsligen. Gjort yoga hemma mest, helt efter egen förmåga. Just yogan har fått mig att betrakta min kropp annorlunda, med snälla och tacksamma ögon! <3

  Och en gång om året flyr jag till Smålands skog där min bästa vän klär mig i historisk korsett och tvingar mig stå modell för hennes företag. Det också läkande och en boost för självkänslan, för hon gör mig vacker och tar fram allt det där jag trodde var förlorat.

  Så du ser, du har redan exakt rätt medicin; yoga + ut på promenader + vän = <3 in i dig själv
  ^_^ Kram

 2. Jag som inte har barn är kanske inte rätt person att kommentera, men jag hörde något som kändes så klokt för ett tag sedan. Att ditt barn förtjänar att ha en mamma som mår bra. Sedan vad det innebär är ju en annan fråga. Alla behöver ju olika saker för att må bra. Hoppas att du fått landa i dessa funderingar och tar hand om dig. KRAM

 3. Åh det är så tufft när man hamnar i de där dålig självkänsla dipparna. :/ Men vill iallafall säga att du är grym på det du gör!! Och verkar vara en sån genuin människa med hjärtat på rätta stället.

  Att vara småbarnsmamma och driva bolag är inte någon lätt ekvation. (been there med egen butik/webshop). Man jobbar mer än många andra, men hinner sällan allt man vill (pga mycket idéer men också för att ett företag innebär något som ständigt ska göras.) Det ska uppdateras i sociala medier, bokföring som ska göras, varor som ska beställas (i ditt fall även skissas/produceras) det ska packas, det ska fotas, mail och DM som ska svaras etc. etc. Listan är lång och så börjar den om igen och igen. Lätt att känna sig otillräcklig med andra ord, men ändå såå dumt, med tanke på hur sjukt mycket man ändå gör och hinner.

  Så finns det något jag ångrar under de åren jag drev butiken (nästan 8 år) är det att jag inte gav mig cred oftare för allt jag gjorde så bra! Bara det att jag vågade satsa på det jag ville är ju stort och modigt bara det. Men jah var så hård mot mig själv många gånger, ville så mycket som sagt, men hade svårt att hinna allt och tyckte därför att det aldrig blev bra nog. Hamnade dessutom ibland i jämförelseträsket vilket gjorde självkänslan ännu sämre. Så jag önskar att jag hade sänkt mina krav några snäpp, och peppat mig själv mer istället, så hade jag framförallt mått mkt bättre på vägen.

  Så keep up the good work, och försök sug åt dig av all positiv pepp du får av alla som älskar FGL och det det står för. 😘

  Och fattar även grejen kring utseendet. När självkänslan dippar så gör den gärna det på många olika nivåer samtidigt. Vilket blir en väldigt deppig spiral 🙄 Men du är så himla vacker verkligen! En sån där person som strålar inifrån och ut! 🌟

 4. – Vi ar doers och det ar korta beslutsvagar fran ide till att vi verkligen gor det vi bestamt oss for, berattar Miranda. Forsta aret holls kustfolk hos en frisorsalong i en kallarlokal. Sedan dess har Kustfolk vaxt och flyttat till allt storre lokaler.