runda av och börja om

2020 – året som kanske varit det tuffaste för alla på olika sätt.

Ingen i vår familj har haft corona ännu och vi har alla hälsan med oss.
Coviden har börjat komma närmare och närmare dock, vänner som har eller haft den. Man hör mer och mer om den.

Jag hade önskat att vi i början av november tog i hård handskarna gällande ristriktionerna och pausade de mesta som går att pausa, för att komma ur de hela lite snabbare.
Men det kanske inte går? vi har jojo på vad som är rätt eller fel och jag förstår inte hur vissa saker är mer ok än annat.


Läser uppdateringar om frustrationen om att Minsann hålla restuarangerna öppna längre än 22, eftersom butikerna får hålla öppet. Varför kan inte alla bara pausa då? stäng helt?

Min önskan är att man slopar öppet helt och hållet.
Vi kan äta TA och stödja restaurangerna så sätt. Vi handlar online, vi behöver inte springa i affärer nu, eller gör vi det? typ ingen behöver det anser jag. Vi har allt.

Jag tänker på dem som är ensamma, och på dem som är sjuka och inte får den vård de ska ha just nu, på dem som är inlagda på sjukhus då man inte får träffa sina nära – listan är sjukt lång, och här krigas de om att ”cafe’ är farligare än en restaurang minsann, jag blir gråhårig!
Orkar inte läsa mer. Det är farligt och osäkert överallt pga att folk inte följer ristriktionerna.

PGA det här känner jag att jag inte vet om jag ska öppna butiken i år,
det är precis som jag har tappat lusten. Det känns fel i mig.
Tiden kommer tänker jag då allt blir mer normalt och vi kan ses som ”vanligt” . Jag borde vänta tills dess.


Ekonomiskt drabbar det mig såklart men det är också helt ok just nu vi är mitt i pandemi , jag vet inte om jag vill riskera att folk kan komma dit som kanske ”bara har en förskylning” som ändå väljer att gå ut för att man ”bara ska handla” för det vet ju inte jag vem som är en ärlig själ eller inte.

Och sedan är de ju jättemånga friska människor med, det är precis som varje cell i min kropp känner att det är helt fel tid att öppna dörrarna just nu.

Vad tror ni om en LIVEshop istället och få det hemskickat , är inte det det bästa alternativet just nu? jag delar lite mer via sociala medier och bjuder in till en kik i huset!?
Eller har jag helt tappat förståendet på vad som är rätt och fel, jag vet knappt inte längre.
Ni får gärna hjälpa mig på vägen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “runda av och börja om

 1. Tycker du tänker fantastiskt rätt. Livet borde gå före allt ❣️ Att rädda någon annan och ens eget liv. Borde inte det vara mer värt än gå i affärer och hålla öppet Sverige?
  Kram.

  1. känner så med, kan jag hålla stängt och rädda samvetet samt värsta in bättre tider känns de mest rätt.

   kram!

 2. Ja jag håller med… sluta bråka om vem som har det värst och inse att alla måste ta ansvar. Otroligt många har det tufft överallt… men det löjliga i att bråka, att försöka kringgå regler och galenskapen i att många fortfarande inte har fattat allvaret. Vi sitter i den här skiten för att människor inte har skött sig tänker jag. Hade alla lyssnat hade det förmodligen varit annorlunda nu. Hoppas alla lär sin läxa o stannar hemma.
  Det är väl en jättebra idé med lite live eller film från butiken och dina varor. Möjlighet att beställa o hämta ”vid dörren” eller få hemskickat. Swish kanske så man slipper kortterminal osv. Och posta o skicka gör du ju redan.
  Ta hand om dig!