Routines

hi,

What I changed in my life lately is the ‘bad habbits’. Or I should accually say changing, cause I’m still working on getting better.
Running your own buisnesses it’s really easy to work all the time. The weirdest part is that I’m the one doing it to myself, even if I have the power to not to.

All the years I’ve been working in places, it’s been within certain hours. 7-16 or 15-24, the boss I had back then didn’t tell me to do -a little bit more work just before bedtime did he! Why do I do it now when I can decide for myself. It’s not healthy at all.

Schedule. Schedule. Schedule. The key. So is long lists, if I’m not done with my todo’s in the  afternoon I can do it the following day… not till late in the evenings.

Bad habbits:

 • To check your phone first thing in the morning, like 6am.  Like why?  no thanks.
 • To read Emails/Questions just before getting in bed. Great to give your brain More to think of just before sleeping. NOT REALLY.
 • To always recieve whatsapps/msgs/or to check IG 100 times a day. Check them within certain hours.
 • To choose work over exercising and taking care of your body.

New habbits:

 • Create office hours. To give yourself the respect you deserve.
 • Book in time for training in your calender so you can’t blame ‘work’ .
 • Follow your todo list.
 • Don’t feel bad for not working as much as you used to do.

 

I’m working everyday to get better, be smarter, be healthier, and not feeling guilty over Not working as much as before, (full time job + 2 buisnesses) old bad lifestyle I guess.
If you have any tips, advices just hit me up! Always happy to hear your story.

Much love to you,

m.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 thoughts on “Routines

 1. Tänker att det där måste vara en av dom tuffaste sakerna när man jobbar för sig själv, att stänga av liksom. Och ännu värre när en så stor del består av att vara aktiv online. Det som vi andra gör på fritiden blir ditt jobb. Så väldigt viktigt att sätta upp ramar för sig själv och inte sudda ut linjerna mellan jobb och privatliv allt för mycket. Det är svårt även för mig som bär jobbet med mig i form av telefon och laptop. Så jag har jobbat hårt på att när jag kliver ut genom dörren på kontoret så slutar också jobbet. Sedan är det inte alltid som det funkar, men i majoriteten i alla fall. Ta hand om dig!

  1. *Så väldigt viktigt att sätta upp ramar för sig själv och inte sudda ut linjerna mellan jobb och privatliv allt för mycket* AMEN på den emma! väldigt bra. Och heja dig som gör så med. Man måste, tror man skulle bli helt knas i slutändan annars. Så lätt att glömma av sin egen tid och värdesätta den. samma din väg!

   1. Ja när vi fick mobiler på jobbet så var det många som slutade ha en privat och körde allt i samma. Det vägrar jag. Hur ska jag kunna vara privata Emma om det hela tiden kommer mail, samtal och sms till utvecklingsledare Emma. Då kan jag ju inte koppla bort jobbet nån gång. Du kanske skulle fundera på att ha t ex ett privat Instagram som du bara öppnar för vänner etc. och så använda det du har nu till jobb? Kanske t.o.m. en jobbtelefon och en privat? Så har du endast det privata kontot på den privata telefonen. Så lockas du inte lika lätt in i att svara på frågor etc. dygnet runt. Bara en tanke…

 2. Ett tips som jag själv fått och använt några år: alla skärmavbrott är både stressande och enooorma tidstjuvar! Jag läser mail/meddelande två gånger om dagen. En på fm o en innan jag slutar för dagen. Talar om för mina kunder att ringa om det är akut. Vilket något sällan är = meddelande/mail kan vänta!
  Tips 2: Eftersom jag jobbar hemma har jag nu börjar gå eller jogga till jobb. Tar på träningskläder o tar en 20-30 minuters runda, snabb dusch och sen börjar arbetsdagen. Träning, frisk luft och energi!

 3. Hi, I Ԁo believe this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I will come ƅack
  once again since I book-markеd it. Moneу and freedom
  is the greɑtest way to change, may you be гich and continue
  to guide others.