What makes you feel beautiful?

What makes you feel beautiful?
Last week that was one of the questions around the dinner table.
That made me think about making a difference for someone. For me that’s something I strive to do. Something small can make a huge difference for others. That is exactly what makes me feel beautiful. When I can make a change for someone.
I don’t like to measure beauty with a pretty face or so. It’s so much more. We are all beautiful and unique in our own ways.

I always want to help others in need, in which way I can. Everyone can contribute in some way.
Once, when I was in Northern Thailand, I was so taken with the beauty of a little girl. Her laughter and joy made me realise how miserable and unhappy many of us are, and yet we have everything.
I couldn’t sleep that night, so I updated my personal Facebook status, in hope that more people could help those children.
This will be in swedish, I hope it will translate for you guys:

November 3, 2015

”Hej. Kanske den enda o vettigaste status jag nånsin skrivit. Snälla läs!!

Mitt liv förändrades idag. Något otroligt. Jag & Kristin fick idag äran att vara med en dag på ett barnhem här i Chiang Mai. Se hela farmen där 20 barn lever, där dem odlade alla grönsaker, alla frukter, komposterar för att sedan använda till odlingarna. Precis så som allt, o alla borde leva. 
Dessa barn kom från byar uppe i bergen, där många av barnens föräldrar var syskon med varandra , vilket inte är så bra såklart. ;( bless .
En tjej var så skadad i hyn att Lillan fick tippa på tå, Huden var så tunn. tänk er att hela huden på er kropp fjällar, o spricker ÖVERALLT, det blir sår och ofta stramar huden så, att hon inte klarar att stänga sina ögon då huden spricker runt ögonen. Men tjejen hade det finaste av skratt o var så tacksam & glad för att finnas. Ett hjärta så stort att jag i detta nu skäms över hur man själv lever o ibland glömmer man hur bra man faktiskt har det.

Dessa barn, är övergivna av sina föräldrar, många med drogproblem men oxå många som inte vill ha dem pga skadan som blir av inaveln. Helt sjukt. Vi hade med oss massa leksaker, lite godis .. & imorgon ska jag donera pengar,

Lyckan jag fått uppleva idag var något otroligt. Den var äkta. Jag sitter i detta nu och gråter en skvätt, dels för hjärtat är så fyllt, men aj så ont det gör på samma gång. Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi hjälpas åt.

Jag tänkte be mina vänner o min familj att samla ihop en slant till detta barnhem. Snälla ni, det kommer göra stor skillnad. Det lilla blir mycket här, & jag har själv varit med och upplevt idag vilken otrolig grej det kan bli när någon bryr sig!
Om ni vill hjälpa till skicka mig några kronor via SWISH. Så sätter jag in dessa pengar imorgon kväll—-> till dem som behöver det bättre än du! 💗💗💗 mitt nummer: 07050979*

tack. When you give love, you get love”

 

This message alone lead to 29 shares, 45 comments, 76 likes &
13.900 SEK to the orphange.
All because of the experience I had earlier in the day. That made a huge difference in 20 children’s life. I write now and then to check in with Joy House in Chang Mai, they do an incredible job. Will forever keep them in my heart.

That is what beauty is for me, what is for you?

love

m

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “What makes you feel beautiful?

  1. Så fantastiskt. Visst mår man så bra när man känner att man gör skillnad för någon.
    Det är dock sällan som jag ser på min personliga skönhet på det sättet. Det brukar tyvärr mest handla om fysiska attribut och vad jag inte är nöjd med. Men visst skulle man må bättre och vara bättre för världen om man kunde släppa en del av den där självkritiska inställningen. Det är ju bara tråkiga vibbar som man skickar ut i världen då. När mer skön inställning till sig själv. Det ska jag jobba på! Tack för perspektivet!

    1. hej Emma! jag tänker det, att skönhet kan vara personligt så. Likaväl som a pretty face, varför mäter man alltid skönhet så liksom. alla är lika vackra, och vi finns ju bara en av var! kram